Wie zijn wij?


KSJ-KSA-VKSJ staat voor één beweging en is de afkorting van Katholieke Studerende Jeugd - Katholieke Studentenactie - Vrouwelijke Katholieke Studerende Jeugd. KSJ-KSA-VKSJ is een jeugdbeweging die openstaat voor alle kinderen van 6 jaar en ouder. Vandaag de dag telt KSJ-KSA-VKSJ ongeveer 34 000 leden, verspreid over meer dan 300 plaatselijke groepen.

Bij KSA Marsupilami’s bestaat het werkjaar uit supertoffe activiteiten. Wij kiezen bewust niet voor wekelijkse activiteiten: Op die manier kunnen we telkens een originele namiddag in elkaar boksen. Om de twee weken is er in KSA Marsupilami’s Merkem activiteit (zie kalender voor precieze datum). Die spelnamiddagen gaan (meestal) door op zondagnamiddag van 14u tot 16u30. In de vakantie is er een dagactiviteit of een tweedaagse van 10u tot 16.30u. Deze dagen zijn gevuld met spelletjes, kook- en knutselactiviteiten. Soms gaan we dan ook op verplaatsing, maar daarover volgt er dan wel meer informatie via de leiding. Bijna al onze activiteiten starten in ons lokaal dat zich naast het oudgemeentehuis op de eerste verdieping bevindt.

In KSA Merkem beperken we het uniform tot een minimum: een oranje das en een nieuw blauw KSA T-shirt met het logo van KSA Marsupilami’s op de achterkant. Alhoewel we niet willen overdrijven in uniform vinden we het wel belangrijk dat we als KSA Merkem worden herkend. Daarom vooral naar de ‘nieuwe’ leden toe een warme oproep om voor een activiteit een das en een T-shirt aan te schaffen.